“Gevoel van vertrouwen en veiligheid”


Mijn zus Yolanda woont hier ondertussen twaalf jaar en altijd worden wij even hartelijk ontvangen. Echt een warm nest is het hier! We bezochten destijds verschillende centra, en het viel ons meteen op dat de bewoners hier meestal gezellig samen zijn in een living, net zoals thuis. Het voelde meteen goed aan! Er is ook veel persoonlijk contact. En eten doen ze hier ook in kleine groepjes: gezellig en niet te druk voor de bewoners.

Als familie worden we nauw betrokken bij het reilen en zeilen van het centrum, maar evengoed ook bij het dagelijks leven en functioneren van mijn zus. Zo moest Yolanda eens een kleine operatie ondergaan en als zus moest ik dat een beetje uit handen geven. Niet gemakkelijk, maar we werden dagelijks zo goed op de hoogte gehouden van hoe het ging en hoe ze zich voelde. Dat gaf me een gerust hart en een gevoel van vertrouwen en veiligheid.

De mensen van het Roerhuis zijn ondertussen een beetje familie geworden. Alles is hier bespreekbaar en altijd zoekt men naar een oplossing. Zo fijn! Yolanda was eerst nogal schuchter en durfde niet veel. Ondertussen nam ze zelfs deel aan de Special Olympics! Ze kreeg hier veel meer zelfvertrouwen en ze geven haar volop de kans om te genieten van het leven.